7 βήματα για την αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας (Έχοντας πάντα κατά νου την ποιότητα και όχι την ποσότητα)

Πάντα θα έχετε την αίσθηση ότι η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας δεν είναι ποτέ αρκετή. Αυτό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινής μας φύσης, να παλεύουμε συνεχώς για περισσότερα.

Και αυτό είναι πραγματικά εκπληκτικό. Είναι ο πρωταρχικός παράγοντας που ωθεί την πρόοδο και την ανάπτυξη σε πολλούς τομείς της ζωής μας.

Όταν πρόκειται όμως για την "κίνηση" σε μια ιστοσελίδα, δεν έχει σημασία μόνο ο μεγάλος αριθμός επισκέψεων.

Επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω μια απλή ερώτηση:

Γιατί χρειάζεστε περισσότερη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας;

Προφανώς, θέλετε περισσότερο κέρδος.

Αν υπάρχει ένα πράγμα που έμαθα στη συνεργασία μου με τον επικεφαλή του μάρκετινγκ, είναι το εξής:

TimSoulo   Εάν η επισκεψιμότητα που λαμβάνετε στην ιστοσελίδα σας, δεν μετατρέπετε σε νέους πελάτες, τότε δεν την χρειάζεστε.

-Tim Soulo

 

Έτσι σε αυτό το άρθρο, θέλω να μοιραστώ μερικές συμβουλές για την αύξηση της ποιότητας της κυκλοφορίας στην ιστοσελίδα σας που θα οδηγήσει στην ανάλογη αύξηση του εισοδήματός σας.

Ο μύθος της ελεύθερης και γρήγορης επισκεψιμότητας

Δεν έχει σημασία τι έχετε διαβάσει ή μάθει στο παρελθόν, θέλω να καταλάβετε ότι δεν υπάρχει τίποτα όπως η ελεύθερη επισκεψιμότητα.

Η επισκεψιμότητα μέσω οργανικής αναζήτησης δεν αποτελεί εξαίρεση. Για να πάρετε τα αποτελέσματα από την Google, πρέπει να επενδύσετε το χρόνο αλλά και τα χρήματα που απαιτούνται. Και αυτό θα αποτελέσει για εσάς μία σημαντική μακροπρόθεσμη επένδυση.

Ξεχάστε κάθε υπηρεσία ή λογισμικό που σας υπόσχεται μεγάλη και άμεση επισκεψιμότητα χωρίς κανένα κόστος. Δεν θα αποκτήσετε ποτέ την ποιοτική κίνηση που επιθυμείτε με αυτόν τον τρόπο.

Γι' αυτόν το λόγο οι περισσότερες συμβουλές σε αυτό το άρθρο αφορούν κυρίως την σωστή ανάπτυξη της οργανικής επισκεψιμότητας σε μία ιστοσελίδα. 

Και δεν θα έλεγα πώς αυτές οι συμβουλές αποτελούν τον εύκολο δρόμο για γρήγορη ανάπτυξη. Απαιτείται συνέπεια εργασίας και συνεχής επένδυση.

 

1. Επιλέξτε τις σωστές λέξεις για να στοχεύσετε στις καμπάνιες σας (SEO) και να αυξήσετε την ποιότητα της κυκλοφορίας στην ιστοσελίδα σας.

Όπως ήδη ανέφερα παραπάνω, δεν είναι αρκετή η μεγάλη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας. Αυτό που πραγματικά χρειάζεστε είναι κίνηση που θα μετατραπεί σε πωλήσεις, άμεσα ή έμμεσα.

Επιτρέψτε μου να σας δείξω ένα παράδειγμα που χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά. Μαντέψτε ποια λέξη-κλειδί φέρνει τη μέγιστη επισκεψιμότητα στη HubSpot; Είναι η φράση "πώς να δημιουργήσετε ένα gif" από μία ανάρτηση στο blog τους με τίτλο "Πώς να δημιουργήσετε ένα κινούμενο GIF στο Photoshop [Tutorial]."

H #1 σελίδα συγκεντρώνει πάνω από 78.000 επισκέψεις από την αναζήτηση, κατατάσσοντας σχεδόν 6.000 λέξεις-κλειδιά στις ΗΠΑ (146k επισκέψεις και 16k λέξεις-κλειδιά παγκοσμίως).

hubspot-blog-top-post

 

Θα πλοηγηθούν λοιπόν στην σελίδα εκείνοι που αναζητούν να δημιουργήσουν το δικό τους GIF στην αγορά του ανάλογου λογισμικού μάρκετινγκ και πωλήσεων; Αμφιβάλλω γι' αυτό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η στρατηγική περιεχομένου της HubSpot δεν αποφέρει αποτελέσματα! Το HubSpot κατάφερε να δημιουργήσει έναν πολύ καλό οδηγό για το κολοσσιαίο ακροατήριο που θα επιθυμούσε να χρησιμοποιήσει GIFs στις αναρτήσεις ιστολογίου και στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Υπάρχουν όμως και αρκετοί επισκέπτες οι οποίοι χρειάζονται κάποιου είδους "επιβράβευση" που θα τους ωθήσει στο να γίνουν συνδρομητές του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του HubSpot. Από αυτό το σημείο και μετά, αναλαμβάνει μία τεράστια επαγγελματική ομάδα από πωλητές και εμπειρογνώμονες που θα φροντίσουν για την μετατροπή όλων αυτών των συνδρομητών σε πελάτες.

Μία σημαντική διευκρίνιση για εσάς σε αυτό το σημείο, είναι να στοχεύετε σχετικές λέξεις-κλειδιά, έχοντας πάντα κατά νου τις προθέσεις του χρήστη που αναζητά κάτι πολύ συγκεκριμένο. Αν προσφέρετε, για παράδειγμα, υπηρεσίες σχεδιασμού ιστοσελίδων, θα πρέπει να δημιουργήσετε περιεχόμενο γύρω από το "πώς να σχεδιάσετε την ιστοσελίδα ενός εστιατορίου" αντί να δημοσιεύετε συλλογές από "photoshop brushes" που θα έχει ως κύριο στόχο τους ανταγωνιστές σας.

 

keyword-choice

2. Χρησιμοποιήστε τις λέξεις-κλειδιά των ανταγωνιστών σας

Η έρευνα για λέξεις-κλειδιά αποτελεί δύσκολο έργο. Εάν θέλετε να μάθετε όλες τις πτυχές της, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει.

Αλλά θέλω να τονίσω την αγαπημένη μου συμβουλή αναζήτησης σχετικά με τις λέξεις-κλειδιά: βρείτε αυτές στις οποίες στοχεύουν οι ανταγωνιστές σας (ενώ εσείς όχι...μέχρι τώρα τουλάχιστον).

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχετε εμμονή με την τοξοβολία και θέλετε να κερδίζετε το εισόδημά σας από το χόμπι σας. Αποφασίζετε να ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που θα πωλεί εξοπλισμό τοξοβολίας. Ποιες λέξεις-κλειδιά σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε εκτός από το "αγορά εξοπλισμού τοξοβολίας";

Αναλύστε τους ανταγωνιστές σας για να αποκτήσετε την γενική ιδέα μέσα σε λίγα λεπτά.

 

archery-blog-keywords

Αναλύστε τουλάχιστον 2 ιστοσελίδες κορυφαίων ανταγωνιστών σας, και σύντομα θα έχετε μία πληθώρα λέξεων-κλειδιών για το δικό σας περιεχόμενο.

 

3. Απαντήστε στις ερωτήσεις των πιθανών πελατών σας

Το περιεχόμενό σας μπορεί να σας φέρει μεγάλα ποσοστά ποιοτικής επισκεψιμότητας μόνο αν προσφέρει απαντήσεις στις ερωτήσεις δυνητικών πελατών σας, ενώ τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σας πρέπει να προσφέρουν λύσεις στα προβλήματά τους.

 

how-to-guides-on-Ahrefs-blog

 

4. Εμπιστευτείτε τις λέξεις-κλειδιά long-tail

Στην πραγματικότητα, πολλές από τις ερωτήσεις που μπορείτε να βρείτε αν ακολουθήσετε το πρότυπο στην προηγούμενη ενότητα θα είναι ερωτήματα τύπου long-tail με σχετικά μικρό όγκο αναζήτησης.

Βελτιστοποιήστε το περιεχόμενό σας γύρω από ένα θέμα, όχι γύρω από μια ενιαία λέξη-κλειδί.

Η Google είναι αρκετά έξυπνη ώστε να συγκεντρώνει μεμονωμένες λέξεις-κλειδιά σε θέματα και να κατανοεί τα συνώνυμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μία σελίδα μπορεί να ταξινομηθεί για εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες λέξεις-κλειδιά long-tail.

Δημιουργήστε μια λίστα με λέξεις-κλειδιά long-tail που σχετίζονται με το θέμα που θέλετε να καλύψετε και γράψτε το περιεχόμενο σας, ενσωματώνοντας φυσικά αυτές τις λέξεις.

Επίσης, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τις καλύτερες λέξεις-κλειδιά ή τις στενές παραλλαγές τους σε τίτλους και υπότιτλους (h2 και h3) του περιεχομένου σας.

ranking-for-thousands-of-long-tail-keywords

Θα  πρέπει να σημειώσετε ότι ο αριθμός των λέξεων-κλειδιών που κατατάσσει το περιεχόμενό σας σε κάποια ικανοποιητική θέση πιθανότατα να σημειώσει αργή άνοδο.

 

a-slowly-growing-number-of-organic-keywords

Και, όσο ασήμαντο και αν ακούγεται, το περιεχόμενό σας χρειάζεται backlinks (σύνδεσμοι που οδηγούν στην ιστοσελίδα σας) για να κατέχει υψηλότερη θέση στους μηχανισμούς αναζήτησης.

 

5. Αναθεωρήστε το παλιό σας περιεχόμενο και ανανεώστε το

Αυτή η τακτική αντιτίθεται στη δημοφιλή συμβουλή (αλλά όχι και πολύ αποτελεσματική) "δημοσιεύετε πιο συχνά περιεχόμενο".

Ποια είναι όμως η ουσία στην δημοσίευση όλο και περισσότερων άρθρων στο ιστολόγιό σας αν κανείς δεν θα τα δει ποτέ;

Αντί να σκέφτεστε με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να βρείτε τις σελίδες στον ιστότοπό σας που σας φέρνουν ήδη κάποια κίνηση και δείτε αν μπορούν να δεχτούν κάποια βελτίωση και ανανέωση για την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας, η Google αγαπά το αναβαθμισμένο περιεχόμενο και θα το κατατάξει υψηλότερα. Μπορώ να δω αυτή την τακτική που χρησιμοποιείται από όλο και περισσότερες ιστοσελίδες. Αλλά πολλοί από αυτούς δεν μοιράζονται το μυστικό τους.

Υπήρχε ένας παλιός οδηγός για την ανάλυση ιστοσελίδων ανταγωνιστών στο ιστολόγιό μας. Λάμβανε περίπου 50 επισκέψεις από την Google ανά μήνα.

Αποφασίσαμε να τον ανανεώσουμε. Προσθέσαμε ακόμα πιο εύστοχες συμβουλές σε αυτόν, αφαιρέσαμε ξεπερασμένα δεδομένα και εικόνες και προσθέσαμε ένα τμήμα που περιέχει τα καλύτερα εργαλεία για λεπτομερή ανάλυση του ανταγωνισμού

Πια ήταν τα αποτελέσματα;

 

the-effect-of-content-update

Σήμερα λαμβάνει 4 φορές περισσότερη επισκεψιμότητα από την αναζήτηση..

 

6. Αξιοποιήστε κάποια πληρωμένη προώθηση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης

Η επιλογή μίας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση εξαρτάται από το είδος των υπηρεσιών, των προϊόντων αλλά και τον προϋπολογισμό σας.

Το Pinterest θα είναι η καλύτερη επιλογή για εικαστικές επιχειρήσεις, σχέδια, DIY, αξεσουάρ, κλπ.

Το LinkedIn είναι ένας τόπος που στοχεύει επαγγελματίες και ειδικούς σε πολλές αγορές.

Το Facebook και το Twitter είναι πιο ουδέτερα και καλύπτουν σχεδόν κάθε ακροατήριο.

Η διαφήμιση στα κοινωνικά δίκτυα θα είναι γενικά φθηνότερη από τις εκστρατείες που μπορείτε να εκτελέσετε στη Google. Και το πιο θετικό στοιχείο είναι ότι μπορείτε να εστιάσετε σε συγκεκριμένα ακροατήρια με βάση την ηλικία, την τοποθεσία και τα ενδιαφέροντα τους. 

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι επιλογών διαφήμισης που διατίθενται σε αυτά τα δίκτυα κοινωνικών μέσων. Εφόσον πιθανότατα έχετε ήδη περιεχόμενο στον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας που μπορεί να μετατρέψει τους αναγνώστες σε πελάτες, μπορείτε να προωθήσετε τις αναρτήσεις σας και όχι τα προϊόντα σας.

 

7. Μην ακολουθείτε τυφλά όλες τις συμβουλές σχετικά με την κυκλοφορία στις ιστοσελίδες που θα βρείτε στο διαδίκτυο

Δεν αμφισβητώ τις συμβουλές των εμπειρογνωμόνων και τις περιπτωσιολογικές μελέτες σχετικά με την δημιουργία κίνησης σε ιστοσελίδες που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο.

Εάν μια ενιαία τακτική ή στρατηγική, γοητεύει μια δημοσίευση, μπορεί εύκολα να αποτύχει σε μια άλλη.

Πρέπει να δοκιμάσετε A / B και να προσαρμόσετε τα πράγματα για τη δική σας.

Και πάντα να έχετε κατά νου τη διαφορά μεταξύ «απλής επισκεψιμότητας» και «ποιοτικής επισκεψιμότητας».

 

Περίληψη

Τώρα νομίζω ότι καταλαβαίνετε γιατί έπρεπε να ξεκινήσω αυτό το άρθρο με φράσεις όπως "η ποιότητα πάνω από την ποσότητα" και "ο μύθος της ελεύθερης κυκλοφορίας".

Αν θέλετε να κερδίσετε μεγάλα ποσοστά επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά ή να επενδύσετε αρκετά.

 

[ahrefsblog]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ